Posted on Leave a comment

Madu dari bunga habbatus sauda

Madu Sihaté sangat unik kerana lebah yang menghasilkan madu ini majoritinya menghisap bunga dari nektar bunga Habbatus Sauda.

Habbatus Sauda sangat terkenal di dalam perubatan. Jika dilihat kepada journal-journal, ada hasil kajian yang menyarankan gabungan madu dan habbatus sauda untuk merawat beberapa penyakit.

Jadinya, madu yang dihasilkan dari sumber bunga habbatus sauda ini sudah pasti memiliki khasiatnya yang melebihi madu biasa yang diperolehi dari bunga yang lain.

Madu Bunga Habbatus Sauda Sihate (250g)

Posted on Leave a comment

SUSU C2JOY UNTUK GASTRIK – BERKESAN KE?

Susu C2Joy
Pernah dengar mengenai susu C2Joy untuk gastrik? Rasanya anda pasti pernah dengar bermacam-macam jenis produk dan ubat untuk merawat gastrik. Susu C2Joy merupakan antara yang paling dicari. Tapi berkesan ke ia sebenarnya?

Susu C2Joy diformulasikan dengan 2 ramuan utama iaitu:

Kolostrum: Susu awal lembu yang diimport dari New Zealand dan diambil seawal enam jam pertama ibu lembu melahirkan anak (kolostrum ialah susu awal yang mengandungi immunoglobulin atau antibodi).
Kalsium: Ekstrak kalsium dan mineral (TruCal® D7) yang diimport dari Glanbia Reseach, New Zealand.

SUSU C2JOY – KOLOSTRUM DARI NEW ZEALAND


Di New Zealand, lembu-lembu yang diternak dibiarkan bebas meragut rumput dan tidak diberikan makanan yang mengandungi bahan yang tidak organik. Lembu-lembu juga tidak berada dalam keadaan stress yang mengakibatkan pengeluaran susu yang tinggi kandungan asid. Lembu-lembu ini juga berada pada tahap kesihatan yang optimum supaya kolostrum yang terhasil merupakan kolostrum yang berkualiti serta terjamin khasiatnya.

Selain itu, lembu-lembu yang diternak di sana juga sangat terjaga dan waktu kelahiran anak-anak lembu juga dijadualkan bagi memastikan bekalan susu sentiasa ada dan mencukupi. Jadi kolostrum yang dikumpulkan adalah segar dan boleh diproses segera berbanding dengan negara-negara lain yang mana susu kolostrum(susu awal) yang terkumpul adalah sedikit dan mesti disejukbeku terlebih dahulu sebelum mendapat kuantiti yang cukup untuk diproses. Proses sejukbeku inilah yang akan menghilangkan sebahagian khasiat kolostrum tersebut.

SUSU C2JOY – TRUCAL® D7 GLANBIA NUTRITIONALS


TruCal® D7 merupakan formulasi yang dipatenkan oleh Glanbia Nutritionals. Ianya merupakan ekstrak mineral dan kalsium daripada susu terbaik yang dihasilkan di New Zealand. TruCal® D7 ini mampu meningkatkan keupayaan C2Joy ke atas kesihatan badan manusia tanpa perlu jangka masa yang lama atau kuantiti yang banyak

RAHSIA SUSU C2JOY


Susu Kolostrum C2Joy diperolehi seawal 0-6 jam pertama selepas ibu lembu melahirkan anak.
Susu kolostrum C2Joy ini juga diperah dari lembu-lembu yang diternak di ladang organik yang terbesar di dunia dan bebas daripada sebarang pencemaran.
Susu Kolostrum C2Joy mengandungi 2.25% IgG (Immunoglobulin) iaitu lebih kurang 337.5 mg

KEPENTINGAN SUSU KOLOSTRUM


Susu kolostrum atau susu awal ini mengandungi pelbagai khasiat untuk tubuh badan, antaranya:

Faktor daya tahan tubuh atau antibodi(IgG, IgM, IgD, IgE, IgA)
Faktor pertumbuhan (FgF, TgFA&B, FgF1&2)
Nutrisi penting yang diperlukanoleh tubuh
Untuk penjagaan tulang yang kuat dan sihat
Susu C2Joy bebas daripada sebarang gula tambahan. Hanya gula semulajadi dalam susu sahaja yang terdapat dalam susu kolostrum C2Joy ini.

MANFAAT UTAMA SUSU C2JOY
Formulasi dan kajian saintifik yang terbukti berkesan
Dapat menguatkan sistem imunisasi dan pertahanan tubuh
Dapat membantu proses tumbesaran dan pertumbuhan badan
Dapat memberi nutrien tambahan seperti protein, tenaga & vitamin
Menjadi sumber kalsium TruCal D7 untuk penjagaan tulang & gigi

SUSU C2JOY UNTUK GASTRIK
Sebenarnya, susu haiwan terutamanya susu lembu dan susu kambing tidak baik diamalkan oleh penghidap gastrik. Hal ini disebabkan oleh protein yang terdapat dalam susu haiwan ini mengundang pengeluaran asid yang berlebihan oleh perut yang mencetuskan gejala gastrik yang lebih parah.

Namun, lain pula halnya dengan susu kolostrum C2Joy. Hal ini disebabkan oleh susu ini merupakan susu kolostrum yang kandungan nutrisinya berlainan daripada susu lembu atau susu kambing yang biasa. Susu ini juga boleh diminum oleh sesiapa sahaja kerana kandungan khasiatnya yang sangat bermanfaat bagi semua lapisan masyarakat.

Kandungan kalsium yang sangat tinggi dalam susu kolostrum ini bertindak sebagai antasid semulajadi bagi meneutralkan tahap keasidan yang tinggi dalam perut semasa serangan gastrik. Hal ini kerana kalsium bersifat alkali yang menyebabkan tahap keasidan dalam perut menjadi normal semula seterusnya mengurangkan gejala gastrik. Justeru, susu ini merupakan opsyen atau pilihan yang tepat bagi penghidap gastrik yang tidak mahu meninggalkan amalan mengambil susu dalam diet harian.

C2joy Susu Kolostrum dari TDC

Posted on Leave a comment

4 jenis minyak zaitun dari Sihate


1. Minyak Zaitun Late Harvest
– Tuaian akhir (zaitun hitam)
– Rasa sedap
– Boleh diterima tekak
– Ada COA
– Imported in cold storage
– Acidity bawah 0.8
– Keruh sedikit
– Sesuai untuk yang baru merasa minyak zaitun
– Sesuai untuk ibu mengandung
– Sesuai untuk kanak-kanak

2. Minyak Zaitun Early Harvest
– Pemenang pingat emas minyak zaitun dunia
– Premium
– Cold storage
– Sweet
– Pungeant
– Cold Press 100%
– Halal Turki & Halal Jakim
– 100% Organik
– Acidity bawah 0.5
– Tuaian awal (zaitun hijau)
– Kandungan anti oksida yang lebih tinggi
– Kuning keemasan
– Tidak keruh
– Jernih
– Ada kepedasan
– Tidak pahit
– Rasa dan bau buah zaitun yang segar
– Sesuai untuk ahli sukan dan yang buat kerja berat
– Sesuai utk ibu mengandung

3. Minyak Zaitun Special Reserve Ultra Premium
– Halal Jakim dan Turki
– Pokok liar bukan pokok komersial
– Lebih tinggi antioksidan dari early harvest dan late harvest
– 1200 – 2000 botol setahun
– Kuantiti terhad kualiti terbaik
– Bau buah zaitun segar dan kuat
– Warna lebih keemasan dan tidak terlalu pekat
– Sesuai untuk kencing manis, gout
– Rasa yang selesa
– Pahit dan kelat yang boleh diterima
– Sedikit pedas

4. Minyak Zaitun Moroccon Zitouna EVO
Dari jenis Moroccon Olive
– Sejak 1921
– Single state evo
– Proses giling tradisional
– Tinggi omega 3
– Cold press
– Limited edition
– Sesuai untuk perawatan
– Medical grade
– Kandungan 3200 polyphenol mampu merawat penyakit alzheimer dan cancer dan membantu merawat sel sel rosak dalam badan
– Bau segar buah zaitun yang lebih dan berkrim
– Bau yang lebih tenang
– Pekat dan likat
– Kuning keemasan
– Rasa berlemak
– Tidak pahit
– Tidak terlalu pedas
– Mesra dengan tekak
– Senang dihadam
– Rasa lembut dan halus

Dapatkan Minyak Zaitun Extra-Virgin dari Sihate di Dk2u.store

Minyak Zaitun Extra-Virgin Sihate

Posted on Leave a comment

Minyak Zaitun Extra-Virgin Sihate FAQ.

S : Berapa lamakah sebotol Minyak Zaitun Sihate boleh bertahan ?

J : Ia bergantung terhadap bagaimana anda menggunakannya. Jika diamalkan dua sudu besar setiap hari, Insyallah ia boleh bertahan sehingga 30 hari.

S : Adakah Minyak Zaitun Sihate ini dapat membantu memperbaiki masalah kesihatan saya ?

J : Minyak zaitun bukan ubat. Ia adalah makanan yang apabila diambil di dalam kuantiti tertentu, Insyallah dapat membantu mengawal beberapa jenis penyakit yang ada kajian mengenainya. Namun, pengambilan minyak zaitun juga perlulah diseimbangkan dengan gaya hidup yang sihat. Bagi sesetengah penyakit kronik, perlulah mendapatkan saranan doktor sebelum mengambil minyak zaitun.

S : Adakah Minyak Zaitun Sihate ini boleh digunakan untuk memasak ?

J : Secara asasnya, minyak zaitun akan terjejas khasiatnya apabila terdedah dengan haba. Tetapi berdasarkan beberapa kajian, minyak zaitun extra-virgin sangat bagus digunakan untuk memasak BERBANDING minya-minyak lain kerana ia mampu mengekalkan khasiat makanan yang dimasak. Oleh kerana harga minyak zaitun extra-virgin agak mahal untuk digunakan sebagai minyak masak, memadai ia digunakan dengan merenjis di atas makanan setelah selesai memasak.

S : Bagaimanakah cara terbaik untuk mengamalkan Minyak Zaitun Sihate ini ?

J : Terdapat pelbagai saranan cara pengambilan minyak zaitun bergantung terhadap apakah objektif yang ingin dicapai oleh individu. Secara umum anda boleh mengambil minyak zaitun bersama makanan atau digunakan sebagai bahan masakan. Ada juga pakar kesihatan mengesyorkan memakan minyak zaitun secara mentah. Paling mudah, amalkan dua sudu besar sehari pada waktu pagi dan malam. Maksima enam sudu besar sehari. Ikuti juga petua cara menggunakan minyak zaitun di sosial media Sihaté.

Dapatkan Minyak Zaitun Extra-Virgin Sihate di sini.

Minyak Zaitun Extra-Virgin Sihate

Posted on Leave a comment

Madu Bunga Habbatus Sauda Sihaté.

Bagi yang mengalami panas badan disarankan minum perahan beberapa biji limau manis atau limau nipis yang dicampur bersama Madu Bunga Habbatus Sihaté.

Madu dari bunga habbatus sauda mampu memberikan rasa hebat dan manfaat kesihatan yang sangat besar untuk seisi keluarga.

Klik link di bawah untuk produk dan pembelian 👇

https://wasap.my/60194717334/Nak+Madu+Habbatus+Sauda

#madu #maduasli #madubungahabbatussauda

Atau beli dari atas talian dari capaian di bawah.

Madu Bunga Habbatus Sauda Sihate (250g)

Posted on Leave a comment

Khasiat Minyak Zaitun Extra Virgin Sihate

5 Khasiat Minyak Zaitun Extra Virgin Sihate (EVOO)

Minyak Zaitun Extra Virgin (EVOO) merupakan salah satu sebab kenapa warga Sepanyol antara yang rendah menghidapi penyakit jantung di dunia.

Mereka mengamalkan diet yang kaya dengan pengambilan minyak zaitun (Mediterranean Diet)

  1. ANTIOKSIDA
    Kandungan Phenolics yang ada dalam minyak ini terbukti dapat menghalang proses radikal bebas berlaku dalam tubuh bdan kita, ia juga membantu membunuh sel kanser payudara dan menguruangkan rosiko penyakit jantung.
  2. OLEOCANTHAL
    Rasa pedas disebabkan kandungan Oleocanthal dalam minyak ini mengandungi bahan yang sama seperti bahan yang ada dalam ubat ‘pain killer’ yang menghalang enzim COX1 & COX2 yang menjadi punca untuk mencetuskan rasa sakit, keradangan, demam dan Alzheimer.
  3. MONOUNSATURATED FATTY ACIDS (MUFAs)
    Minyak ini mengandungi 75% MUFA yang mampu untuk memberi perlindungan dari terkenan penyakit. MUFA terbukti secara saintifik dapat mengurangkan penyakit jantung, Diabetes Jenis 2, Atherosclerosis (disebabkan darah tinggi) dan kanser kolon.
  4. VITAMIN E
    Melindungi tubuh dari terkena masalah kulit dan mata, kanser, kencing manis, penyakit berkaitan neurologikal seperti Alzheimer.
  5. VITAMIN K
    Bertindak untuk pembekuan dan proses-proses yang melibatkan penetapan kalsium dalam badan. Ianya juga baik untuk melindungi dari rintangan insulin (diabetes jenis 2).

Dapatkan di atas talian.

Minyak Zaitun Extra-Virgin Sihate

https://wasap.my/60194717334/NakEVOO

Posted on Leave a comment

4 TIPS PILIH SUSU

💎 4 TIPS PILIH SUSU 🥛🐄

Nak beli susu pun kita kena pandai pilih tau sebab tak semua susu sama ✨ 🤔

Jom Hakak bagi tips kriteria yang korang kena tahu sebelum membeli susu.

🎯 Elakkan susu yg mengandungi gulα yg tinggi. Ini kerana gula yg tinggi menyebabkan penyerapan tidak berfungsi dengan baik dan gula juga merosαkkan dinding salurαn darαh.

🎯 Pilih susu yg lembunya🐄 diternak secara fitrah, bebas dan diberi makan rumput atau meragut rumput dipadang bukan di beri dedak kerana dedak merosakkan kualiti susu mendatangkan pelbagai Penyakit.

🎯 Jangan mengambil susu yg bertukar warna dan rasa bila keadaan ini berlaku baik elakkan.

🎯 Pilih susu yang tidak dicampur dengan susu soya ini kerana soya zaman Sekarang kebanyakan telah diubah gen€tiknya(GMO)

Kalau nak mudah, coπsume je susu C2Joy sebab C2Joy memenuhi semua ciri² abam share tu 😄. Lagipun C2Joy sesuai untuk semua peringkat umur..dan segelas susu C2Joy mampu untuk memberikan nut®isi yang secukupnya untuk tubuh badan kita lagi² kita perlukan energy untuk menghadapi musim wabak sekarang nie kan 🤗

Berminat nak dapat C2Joy? Meh sini klik 👇👇👇

C2joy Susu Kolostrum dari TDC

Posted on Leave a comment

Antara kebaikan dan testimoni dari pelanggan BerryMix

INGIN TAHU RAHSIA KEKAL SIHAT, CANTIK MENAWAN DISAMPING DAPAT MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN 💰DI MUSIM PANDEMIK😍

😄”Terima kasih Pn Azmah selepas consume beberapa sachet Berrymix, parut jeragat beransur kurang & kebas tangan sudah tiada” Siti dari Puchong

Berrymix adalah gabungan bahan semulajadi terbaik buah2an dan sayur-sayuran iaitu Buah Delima,Buah Anggur Hitam dan Biji Brokoli yg asli dan diiktiraf oleh FDA serta diimport dpd Itali dan USA.. kandungan dalam Berrymix melengkapkan nutrisi yang diperlukan untuk mengekal tahap kesihatan yang optimal, penampilan yang menarik dan amalan gaya hidup sihat. KULIT CANTIK, BADAN PUN SIHAT!😄

🔎KELEBIHAN BERRYMIX

👉Halal JAKIM & Lulus KKM
👉Lulus Persijilan MeSTI,GMP,HACCP malah ISO 9001
👉Melambatkan proses penuaan
👉Mengurangkan jeragat & jerawat
👉Mencerahkan kulit
👉Meneutral radikal bebas
👉Melindungi kulit
👉Merawat tulang & sendi
👉Mengurangkan gula berlebihan

🔎KEISTIMEWAAN BERRYMIX BERBANDING PRODUK LAIN?

🍎BerryMix dlm bentuk serbuk & bukan tablet
🍎Hanya bancuh dan minum
🍎Rasa tidak menjemukan & sedap
🍎Sesuai untuk kanak-kanak

Dapatkan BerryMix di bawah :

BerryMix dari TDC

Posted on Leave a comment

Cara minum FIBER DETOX yang betul


1👉 minum 30-60minit selepas makan malam

2👉 guna air sejuk dlm +-180ml
👉 boleh tambah Stevia jika mahu (selepas shake³ minum dgn segera)
👉 sukar nak minum…. boleh guna limau ais atau jus oren ais(sejuk)

3👉 cuba 1pek dahulu… jika membuang dlm masa 8-12jam selepas minum fiber , maknanya satu pek sudah memadai.

4 👉 boleh cuba dua pek jika diatas 👆 tidak menjadi.

5 👉 Bila rasa nak membuang tahan dulu seketika , betul² tak tahan baru buang.. sedas ajer 😅

6 👉 MINUM cukup air.
(25kg berat badan = 1liter air)

7 👉 Selepas guna 3pek anda nilaikan sendiri. Jika kurang memuaskan mungkin ada boleh cuba sekotak lagi.

8 👉 Jika tak jadi… taklah rugi sgt ($28 ajer). Setiap org tak sama kesannya. Lagi pun cara pemakanan kita berbeza.

Nota Tambahan


Dengan kandungannya yang agak TERBAIK, anda kena SESUAIKAN diri dgn FIBERDETOX.
Anda ejast kesesuaian FIBERDETOX sangat sesuai untuk ANDA

Dapatkan RCC FIBER DETOX Stevia di bawah.

Fiber Detox Stevia RCC